2011. 12. 24.

MEGJELENT A HEGY - PROLÓGUS

ÉS ÍME, ahogy ígértük, megjelent A HEGY első, azaz nulladik része, a bevezető, a kezdet, a prológus. A 25 oldalas képregény ingyenesen letölthető és olvasható. Egy valamit kérnénk az olvasóktól! Itt a blogon és a facebook oldalunkon is lájkoljatok, kommenteljetek, írjatok kritikát, recenziót, véleményt, mert a képregény jövője múlhat rajta. 


LETÖLTÉS


Letöltési link (képregény olvasóval): http://www.megaupload.com/?d=8PKG7N3L
PDF-ben: http://www.megaupload.com/?d=DRNGSI4M


FONTOS! A megauploadról letölthető a rar fájl, amibe mind a 25 oldal és egy CDisplay nevű kis képregény olvasó program van becsomagolva. A CDisplay rendkívül egyszerű, megnyitod az install után, jobb egérgomb, betöltöd az olvasni kívánt fájlokat, le-fel nyíllal olvasol, és PgUp, PgDown billentyűkkel haladsz az oldalak között. 
A CDisplay minden operációs rendszerre letölthető innen is: 
www.cdisplay.me


RÖGTÖN OLVASÁS


Issuu: (ezen az oldalon letöltés nélkül is olvashatjátok a képregényt) 
http://issuu.com/hegy_team/docs/vbb_pm_a_hegy__2011_?mode=window&viewMode=singlePage


OSZZÁTOK, TERJESSZÉTEK, KOMMENTELJETEK! 


A HEGY facebook oldala:
http://www.facebook.com/pages/A-HEGY-k%C3%A9preg%C3%A9ny/234048599989214

Kellemes karácsonyt kíván Pintér Márk és Varga B.Bánk

8 megjegyzés:

  1. Hello!
    Engedelmetekkel kifejtem ide a véleményemet, mivel nem érzem magam akkora kritikusnak, hogy külön blogon szakértsek.
    Elsőnek szeretném kiemelni a rajzokat, amik NAGYON tetszettek, a színezés is passzol hozzá, remek hangulata van (korábban a Random-al való levelezésben megemlítettem, hogy vastagabbak lehetnének a külső kontúrok, de így színezve már minden pörfikt).
    A sztori elsőre egy kicsit zavaros de ez még csak a nulladik szám, szóval nem aggódok. Bár egy csöppet lehetett volna egyszerűbb a történetvezetés így az első körben, csak a biztonság kedvéért de így se olyan zavaró mint ahogy az elején hittem, amikor olvasni kezdtem.
    A hiba: a bubizás. Nem a bubiszárak, vagy bubialakok, hanem az elrendezésük. Sokszor zavaróak, nem tudni milyen irányban és sorrendben kéne olvasni a szövegeket. Főleg az 5. oldalon a vadászok beszélgetése nagyon zavaró. Illetve a 15. oldal utolsó paneljén is a kérdést tartalmazó bubi a válaszbubi alá lett helyezve. Meg van még pár apróság. ezekre mindenképp figyeljetek oda mert ha egy amúgy is nagyobb odafigyelést igénylő történetet még ilyenekkel is nehezítetek, akkor útközben sok olvasót veszthettek.
    Viszont az összkép számomra több mint pozitív, szóval csak gratulálni tudok és várom a folytatásokat!
    üdv
    Lőrinczi Balázs

    VálaszTörlés
  2. Először is köszönjük a kritikát! :) A nulladik rész jelleg miatt lehet zavaros néhol a történet, vagyis inkább ködös, hisz nem akartunk az első rész előtt semmilyen nagyobb "poént" lelőni. A lényeg a hangulat és a 3 főbb szál bevezetése volt. Ezt szerintem sikerült elérni, és remélem azért elég kérdés lebeg most az olvasók feje felett, hogy érdekelje őket (titeket) az első, már dupla ilyen hosszú rész. A bubizás hibái a zsúfoltság miatt lehetnek, ami pedig a rövid hossz miatt alakult ki. (a 45 oldalas első rész ilyen szempontból is szellősebb, könnyebben olvasható és érthető lesz) Összességében tényleg köszönjük az építő kritikát, és persze a rajz dicséretét, bár jómagam egy percig sem aggódtam afelől, hogy Márk munkái elérik-e majd a kívánt hatást!

    HEGYTeam - Bánk

    VálaszTörlés
  3. Írtam én is egy bejegyzést, mert tetszett, inkább lelkesedés, mint kritika. Gratulálok hozzá és kitartást! :)

    http://sarkitott-kockak.blogspot.com/2012/01/friss-klasszikus.html

    VálaszTörlés
  4. Zoltan Halasz: Először is nagyon köszönjük a lelkesedésből elkövetett, ám igen alapos kritikát! Megmondom őszintén én szinte meghatódtam, és ez nem a valós lelkesedés miatt volt, amit érezni a kritika minden sorában, hanem mert pont azokat emelted ki, amiket fontosnak tartottam a történet írása során, és fontosnak tartottunk Márkkal a megjelenítésben! Szándékosan dobtuk bele az olvasót a világba, és hagytunk nyitva minden kaput. Nem akartunk sablonos világleírással élni, szájba rágni, stb... Amit tudni kell ki fog derülni az események során, a dialógusokból, de ami az atmoszféránál és a világnál is fontosabb (számomra mint üzenet) az a szereplők lelki világa, belső vívódásai, magánéletük, szóval minden, ami minket is éltet, éget, foglalkoztat, azonban mindezt egy különleges, szélsőséges világba ültettük. Emellett persze természetesen folyamatosan kibontakozik egy már-már epikus történet, de a lényeg sokszor tényleg a részletekben lakozik. Amit Mózes hazatéréséről írtál, különösen jól esett, ugyanis számomra az egyik legfontosabb és legszemélyesebb rész volt a történet megírása során. Szóval mindent összevetve nagyon köszönöm, a rajzoló, Márk nevében is és remélem tudjuk továbbra is tartani, talán még emelni is a színvonalat.

    UI: Nemsokára lesz egy blogbejegyzés a megjelenésről, kiadásról, addig is gondolkozhat, aki megvenné a 0. részt, hogy Teo, Mózes avagy Gemin borítójával szeretné-e, ugyanis ez választható lesz...

    Innen is kellemes ünnepeket kívánunk!

    B.Bánk

    VálaszTörlés
  5. Hello Srácok!

    Az imént olvastam el a prológust. Néhány észrevétel:
    Először is nekem nagyon bejön a grafika, egyszerű, eredeti, élvezetes. A sztori érezhetően egy összetett és csavaros vízióra épül fel, telistele van ötletekkel, izgalmas gondolatokkal, karakterekkel, nevekkel, helyszínekkel, több szálon futó történettel, egymásba futó szálakkal, van benne időcsúsztatás, idegen világ, titokzatos világon belüli még titokzatosabb világ, szal felsorolni is nehéz mennyi lehetőség, és fantázia van a történetben. És ha megengedtek egy icipici kritikát, sztem pont ez a gond a prológussal, hogy egy kicsit sok. Az ember csak úgy kapkodja a fejét, próbálja követni a bubikat, meg a történetszálakat, próbálna itt-ott azonosulni egy karakterrel, helyzettel, de már repít is tova a történet, s közben alig enged teret az olvasói fantázia kibontakozására. Nekem bevezető résznek ez egy kicsit sűrű. Mi is képregényesek vagyunk, tudjuk milyen nehéz egy víziót olvasóbaráttá tenni (ne legyen se túl primitív, se túl bonyolult), küzdünk is a mai napig, úgyhogy semmiképpen sem akarok okoskodni, amit írtam csupán lelkes képregényolvasóként írtam. Nekem íróként legtöbbször az a legnehezebb, hogy a sok mondanivalómat megfékezzem, tömören, világosan, élesen fogalmazzak. Mindazonáltal szerintem ez egy kiváló projekt lesz, sok sikert, és kitartást hozzá!

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok

    Nem fogom bő lére ereszteni. Nagyon tetszett, hajrá csak így tovább. Nagyon jó hogy több szálon fut a sztori tetszenek a világok sokszínűsége, főleg a scifi-fantasy féléknél a folklór hatású beszédes helynevek. Kicsit furcsálltam is hogy a nyomozós szál lehez képest sokkal inkább egy amerikai nyomozófilmre emlékeztet, de gondolom ez átgondolt koncepció eredménye.

    Amire nagyon figyeljetek a bubik elrendezésén kívül az a panelfelosztás, rengetegszer használjátok a k"ét kis panel mellette egy nagy" felosztást ami alapvetően azért problémás mert az olvasási rend ugye képregénynél első sorban balról jobbra és csak másodlagosan fentről lefelé, alapvetően az első kis panel után az ember konzekvensen a mellette lévő nagyot olvasná, ezt a panelfelosztást van aki hibának tartja, van aki nem én javaslom a hanyagolását. A már korábban említett problémás buborék felosztás miatt nem csak szöveg vadászattá de képvadászattá is könyedén válhat az olvasás ami nagyon sokat tud venni az élményből.

    Kellően felcsigázott az első rész, egy picit tényleg zsúfolt, de én szeretme ha egy kicsit megdolgoztat a sztori. Hajrá és így tovább!

    Pádi

    VálaszTörlés
  7. Tisztelt Uraim!
    Nagyon szépen köszönöm ezt a képregény és főleg azt a kapott reményt, hogy lesz folytatása, és még inkább azt, hogy ilyen minőséget le lehet rakni az asztalra itt Magyarországon is. Számomra a rajzok nagyon meggyőzőek, már-már Mignola rajzai sejlenek fel bennük, akit meg különösen kedvelek. Minden túlbonyolítás nélkül működik minden kép, hangulattal teliek, pokolian jól mennek a misztikus, rejtélyeket felvonultató történetszálakhoz. Igen, néhol én is elvesztem a szövegek sorrendjében, de hát minden kezdet nehéz. Csak gratulálni tudok hát, ás bátorítani a folytatásra. Hajrá!
    kgee

    VálaszTörlés
  8. Minden kezdet nehéz, ezt nagyon jól látod, de nem állunk le. Most keresünk kiadót, de az nem titok, hogy ez rettenetesen nehéz Magyarországon. Azt pedig köszönjük, hogy egyöntetűen mindenki ilyen jó kritikákat ír, hisz ezzel is növelitek az esélyeinket a jövőbeli kiadónknál. Ha meg nem sikerülne találni, szerzői kiadásban biztos, hogy elérhető lesz, és készülünk a képregény börzére is! Annyit elárulhatok elöljáróban, hogy mind rajzban, mind pedig történetben még "szélsőségesebb" lesz az első, már teljes hosszúságban, 45 oldalban megjelenő első epizód, ami a "SENKIFÖLDE" címet fogja viselni.

    Köszönjük még egyszer!

    HEGYTEAM
    Bánk

    VálaszTörlés