2014. 05. 19.

...messze még az a bizonyos csúcs. / A 10. nemzetközi képregényfesztiválról


Lassan tényleg leszokunk róla, hogy majd minden posztunkban, vagy annak címében a képregényünkkel közös nevet viselő domborzati formára utalunk. 
Ennek is eljön az ideje, ahogy most eljött az örömé és az újrakezdésé...

10. képregény-(és sör)-fesztivál


Márk és én a 10. Nemzetközi Képregényfesztiválon jártunk és ottlétünknek több apropója is volt.
Az egyik az ArtComix 2014 képregénypályázata, ahol - mint arról hírt adtunk - sikerült bejutnunk a döntősök közé, a másik, hogy imádjuk a képregényeket.

Korán reggel, már prezentálhattunk is a zsűrinek, és megtekintettük a többi pályázó munkáit is. Komoly volt... komoly volt a felhozatal, és a zsűri is, hisz a tét maga is óriási volt: egy képregény megjelentetése, méghozzá a Libri kiadó közreműködésében. Számomra A HEGY megjelentetése, azé a gyermeké, akit tizenkét éve nevelek, és ebből három éve közösen barátommal és alkotótársammal, Márkkal. (csak semmi félreértés!) Éreztük a felelősség, és a lehetőség súlyait, na meg egy-két sör is lefolyt, de ettől sem izgultunk kevéssé. Váltottam Pókembert a vécében, Galla Miklós előadásán jókat röhögtünk, egy Tünde kisasszony cigizgetett mellettünk, miközben sisakját vesztett rohamosztagos tömte a melegszendvicset befelé, Darth Maul pedig láthatóan nehezen boldogult a fényképezőgépével. Nagy volt tömeg, főleg a képregényes standoknál, és persze mindannyian őszintén geekek lehettünk egy napra. Közben fölöttünk ott lebegett az a bizonyos kard és egy percre sem felejthettük el az eredményhirdetésig. Nagy szavak, de valahogy éreztük, hogy ha ez bejön, valami végleg megváltozik bennünk és a Hegyben is. Szóval a tét óriási volt, és a szerencsének, a képregény istenének, vagy ki tudja kinek/minek hála, végül sikerült megnyernünk a pályázatot, így elindulhattunk, a hazai képregénykiadás köves, rögös, nehéz és meredek útján. 




http://kepregeny.blog.hu/2014/05/18/artcomix_2014_kepregenypalyazat_a_nyertes

A köves útban az a jó, hogy fáj. Mert akkor érzed, hogy megjártad.
Mi pedig még az elején vagyunk, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében hogy fájjon, hogy világszínvonalú képregényt mutathassunk be a hazai közönségnek.
A tervek szerint, pont egy év múlva, a 11. Képregényfesztiválra készülhet el és kerül bemutatásra A HEGY első kötete.
Köszönet a zsűrinek, és mindenkinek, aki hitt és hisz bennünk. 




Bánk

2 megjegyzés:

  1. Wow, mindenképpen nagy grat! :D Persze ez kevés, de én személy szerint nagyon örülök nektek, jó volt olvasni ezt a bejegyzést, nagyon pozitív. Sok sikert, és persze kitartást a továbbiakhoz, most már ne álljatok meg! :D
    Még egyszer gratula!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük, minden vélemény számít, főleg az ilyen pozitív irányú támogatás! :) Igyekszünk majd megfelelni minden elvárásnak! :)

    VálaszTörlés