2011. 10. 21.

Néhány szó a történetről


Ugyan az előzetesnek felrakott képek pont nem ezt mutatják, a Hegy története javarészt a Hegy belsejében, egy zegzugos, sötét, nyirkos és veszélyes világban játszódik. A Hegyben az emberek különböző szinteken különböző életminőségben élnek, így vannak helyek, amik szinte középkori szintre süllyedtek, míg a felső városokban néhol túlhaladják a mai tudományos és technológiai fejlettségünket.


A Hegy világának egyik legfontosabb eleme az elszigeteltség és annak globális hatásai. (például az ég vagy a nap látványának hiánya, a nehézkes élelemszerzés, valamint a "barlangban" lakás pszichológiai hatásai generációkon átívelve)

Talán a földön járunk, talán egy egészen más bolygón, talán a közeli, talán a távoli jövőben...
Az emberiség a Hegy mélyére kényszerült, a külvilágban uralkodó, embertelen viszonyok miatt. A Hegy határai azonban végesek, így elkerülhetetlenek a belső konfliktusok. Egy fiatal, ám máris gyengülő köztársaságban egyre nagyobb szerepet kap a fő vallás és annak agresszívan terjeszkedő egyháza. Megjelenik egy “új emberi faj”, egy régi, mesékbe illő legenda is félelmetes valósággá válik, és kiderül például az is, hogy egy postásból is lehet történelmi alak egy ilyen fénye-vesztett világban. A több szálon futó történet szereplőinek globális fenyegetésekkel kell szembesülniük, miközben meg kell küzdeniük önnön, egyszerű, emberi és sokszor gyarló gondjaikkal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése